Send Message
Contact Us

Contact Person : admin

Phone Number : +8613783661974

WhatsApp : +8613783661974

Free call

High Productivity Calandria 20l Rotary Evaporator

Minimum Order Quantity : 1-2 Sets Price : $2,550.00
Place of Origin: Henan, China Brand Name: Lanphan
Certification: ISO

Detail Information

Applicable Industries: Food Shop, Construction Works , Energy & Mining, Food & Beverage Shops After Warranty Service: Video Technical Support, Online Support
Local Service Location: United States Showroom Location: United States
Video Outgoing-inspection: Provided Machinery Test Report: Provided
Marketing Type: Ordinary Product Warranty Of Core Components: 1 YEAR
Core Components: Bearing, Gearbox, Motor, Gear Condition: New
Power Source: Electric Process: ROTARY
Voltage: 220V/50HZ Power(W): 5KW
Dimension(L*W*H): 1350*675*720mm Weight: 85KG
Warranty: 1 YEAR After-sales Service Provided: Online Support
Key Selling Points: High Productivity Name: Evaporator
Manual Up And Down Of: Manual Up And Down Of Bath Kettle Lifting Stoke: 120mm
Rotary Bottle Volume: 5L Glass Material: GG-17
Rotary Speed: 0-180rpm Lifting Power: 20W
Feature: Vacuum Evaporator Price Temperature Accuracy: ±1℃
Selling Units: Single Item Single Package Size : 50X68X72 Cm
Single Gross Weight: 59.000 Kg Package Type: Packing: Carton Or Wooden Case Package, Customized Package Is Available.
High Light:

Calandria 20l Rotary Evaporator

,

High Productivity 20l Rotary Evaporator

Product Description

High Productivity Calandria 20l Rotary Evaporator
Product Description
 
RE-2002 rotary evaporator's rotary bottle maximum capacity is 20L, receiving bottle's maximum capacity is 10L, rotate speed is 0-140r.p.m, motor power is 180W. RE-2002 rotary evaporator(evaporating bottle volume>10L) is equipped with double condenser(main and vice condenser), which has better condensation effect and higher recovery rate. Because this rotary evaporator works under vacuum condition, and contact segment all adopt high temperature resistance material-high borosilicate glass and PTFE material, it is especially suitable for heat reactive material and material which is corrosive to stainless steel's concentration, crystallization, separation and solvent recovery.

The rotary evaporator has advantages of large contact area, high evaporation efficient, easy to handle, low noise, good sealing performance, complete in specifications and can manage easily foam material. It already has various specification products: 2L, 3L, 5L, 10L, 20L, 30L, 50L, 100L and so on, and the 100L rotary evaporator is an exclusive research and developed large-size rotary evaporator of our company, designed for the purpose of mass production need. 
 
Product Parameter
 
Basic Parameter Type RE-2002
Glass Material GG-17
Support Material stainless steel
Shell Material Antisepsis Plastic Spraying 630*534*638 mm
Inner Container Material stainless steel 450*250 mm
Baseboard Size 534*504 mm
Volume of Rotary Bottle 210L ¢95 flange aperture
Volume of Recycling Bottle 105L ¢60 flange aperture
Vacuum Degree 0.098Mpa
Rotating Power 120W
Rotating Speed 0-110rpm
Heating Power 5KW
Temperature Control Range of Bath Kettle 400°C
Temperature Accuracy ±1°C
Voltage/Frequency (V/Hz) 220V/50Hz
Up and Down Distance 180mm
Shape Size(mm*mm*mm) 1170*540*2200 mm
Package Weight (KG) 123
Function Allocation Speed Adjustment Mode Electrodeless Speed Regulation
Rotating Speed Display Mode Digital Display
Temperature Display Mode Digital Display K Type Sensor
Temperature Control Mode Smart Temperature Control
Sealing Mode PTFE Sealing
Condenser Vertical efficient condenser, main condenser 130*680, assistant condenser 160*530
Up and Down Mode Manual Up and Down of Main Engine
Continuous Charging 29# Standard Aperture Feeding Valve
Vacuum Display Mode Vacuum Meter
Continuous Collecting Check valve control
Charging Mode PTFE Charging valve, ¢60 flange aperture
Optional Equipping Up and Down Mode Automatic Up and Down
Collecting Device Double Recycling bottle
Anti-explosion Anti-explosion Frequency Changer, Anti-explosion Dynamo EX120W
Frame Part Plastic Spraying or PTFE Spraying
Bath Kettle Material whole 304 stainless steel

 

High Productivity Calandria 20l Rotary Evaporator 0


High Productivity Calandria 20l Rotary Evaporator 1

High Productivity Calandria 20l Rotary Evaporator 2High Productivity Calandria 20l Rotary Evaporator 3

High Productivity Calandria 20l Rotary Evaporator 4

High Productivity Calandria 20l Rotary Evaporator 5

 

Corollary Equipment

High Productivity Calandria 20l Rotary Evaporator 6

1. evaporator use with circulating water vacuum pump to offer a vacuum environment for reduced pressure distillation, they are widely used for vacuum filtration, vacuum evaporation, vacuum degassing, etc.

2. evaporator matching use with GDSZ series high and low temperature circulating pump to quickly cooling or warming, the circulating pump is an efficient equipment for quick temperature adjustment.

3. vacuum evaporator price matching use with DLSB series low temperature cooling liquid circulating pump to conduct chemical reaction and medicine storage which requires low temperature environment.

Company Information

High Productivity Calandria 20l Rotary Evaporator 7

High Productivity Calandria 20l Rotary Evaporator 8

High Productivity Calandria 20l Rotary Evaporator 9High Productivity Calandria 20l Rotary Evaporator 10High Productivity Calandria 20l Rotary Evaporator 11

  1. Ask: What's the operating principle of evaporator? 
    Answer: Under the condition of negative pressure, evaporating flask rotating in the thermostat water bath, which makes solution form a thin film in bottle wall, so as to increase the evaporation area. Evaporating efficiently under low temperature, then condensate recycling through condenser pipe and concentrate to isolate the material to reach experiment requirements. 

  2. Ask: What's the core technology of evaporator? 
    Answer: The key is system's gas tightness, that is whether system can keep high vacuum degree under all sorts of solvent's corrosion and movement state. Henan Lanphan' s R series instrument, which is sealed by composite material four fluorine rubber and glass, can stand all sorts of solvent, has reliable gas tightness and can maintain a high vacuum degree above -0.096MPa. 

  3. Ask: What factor decides the working efficiency of Rotary Evaporator? 
    Answer: For same type equipment, mainly includes: steam temperature, vacuum degree and cooling water temperature. Restricted by some material's thermolability, the steam temperature may have certain limitation when working, so high vacuum degree and low cooling water temperature are two main factors for efficiency improving (can select cryopump to lower the temperature) 

  4. Ask: What's the difference between vertical and inclined condenser? 
    Answer: They have no difference essentially. Vertical condenser is gradually popular because of its small space usage and convenience for transportation and use. Most high-capacity instruments use vertical condenser. 

  5. Ask: What's the design basis of main engine and water bath kettle rising and falling? 
    Answer: It's mainly from the consideration of convenience, safe and economical. Generally, small-size rotary evaporators below 5L use main engine rising and falling and evaporators which are above 5L use water bath kettle rising and falling. 

  6. Ask:How about the anti-explosion ability of R series Rotary Evaporator? 
    Answer:Our company's Rotary Evaporator adopt alternating current dynamo, stepless speed regulating (or frequency control), no electric brush and no spark in operation. Water bath kettle which goes with the evaporator adopts nitrogen-sealed relay control, silicon-controlled contactless switch and vacuum switch. Manual control switch adopt twice circuit control which make electric current less than 3mA and has favorable anti-explosion feature. 

  7. Ask:How to select all kinds of vacuum evaporator price? 
    Answer: As for structure, our R series products all have excellent corrosion resistance ability and leakproofness ability. According to the solvent volume, 2L, 3L, 5L's machine is fit for lab and sample test; 5L, 10L, 20L's machine is fit for medium experiment; 20L, 50L's machine is fit for medium experiment and production, especially suitable for the extraction of metal ion-avoiding polluted material.

  8. Ask: What's the feature of rotary evaporator comparing to other evaporators? 
    Answer:It has the advantage of small structure, efficient, easy to observe and no metal ion pollution. It is applicable for laboratory, production and valuable material extraction. Its leakproofness ability can compare favorably with foreign equipment while it remain improvement in appearance and humanization design. 

  9. Ask: How to select vacuum pump for evaporator? 
    Answer:We recommend water-circulating pump which can bear all sorts of solvent corrosion and can vacuumize to -0.095MPa(to satisfy using requirements). According to the solvent volume, we can offer various vacuum pump types.

You Might Be Into These
Get in touch with us

Enter Your Message

yang@lanphan.com
+8613783661974
13783661974
+8613783661974